1. Давсанд даршилсан хүнс: загас, өндөг, ногоо, гахайн мах гэх мэт. Эндээс
хавдар үүсгэгч Dimenthylnitrosmine бий болдог.
хавдар үүсгэгч Dimenthylnitrosmine бий болдог.
2. Хуурсан хайрсан хүнс: Эндээс хавдар үүсгэгч Benzpyrene гэдэг бодис бий болдог.
3. Утсан хүнс: Энд мөн Benzedrine бодис байдаг.
4. Тосонд шарсан, чанасан хүнс: Энд хавдар үүсгэгч Acrylamide гэдэг бодис үүсдэг.
Ийм төрлийн хүнсийг аль болох хэрэглэхээс татгалзаж чадвал та эрүүл мэндээ аварч байна гэсэн үг.
No comments:
Post a Comment