Түүхий хүнсээр хооллох арга нь хүний элдэв өвчнийг бууруулдаг, тэр ч байтугай эдгээдэг болохыг олон орны эрдэмтэд нотолсон байдаг. Хүн анх үүсэхдээ л ургамалын гаралтай хүнсээр хооллодог байсан учраас хүний ген нь ургамлын төрлийн хооллолтыг хялбар хүлээн авч боловсруулах нь илүү байдаг гэж үздэг.
Махаар хооллохын гол хор нь алсан амьтны зовлон шаналал махаар дамжиж өвчин үүсгэдэг, гай авчирдаг гэж үздэг.
Хүний хоолны 80% нь жимс ногоо салат самар үр тариа будаа цагаан идээ эзлэж байх ёстой аж. Түүхий хоол их хэрэглэсний үрээр цусны чанар эрс дээшилдэг болохыг эрдэмтэд тогтоосон байдаг. 1-2 сарын хугацаанд махнаас татгалзаж цагаан хоолоор хооллоход мах идэх дуршил аяндаа буурдаг. Харин 3-4 сарын дараа дахин махсаж идэх дур оргилох үеийг л тэвчиж чадвал та цагаан хоолтон болж чадна. За ингээд хүсэж байгаа нэг нь оролдоод үзээрэй...ажа ажа амжилт...
No comments:
Post a Comment