Арвайн үрэнд кали, натри, фосфор, төмөр, зэс, цайр, Е аминдэм, В бүлгийн аминдемүүд
нийлэгжиж биед хоол тэжээлтэй хамт ороод витамин болж хувирдаг провитамины төрлүүд агуулагдадгаараа онцлогтой. Тухайлбал Кротин хүний биенд ороод элгэнд нөөцлөгдөж байсан бодисыг задлаж В, А аминдэмийг ялгаруулдаг. Мөн арвайг соёолуулахад С витамин бүрэн задардаг. Эдгээрээс гадна хүний биед онцгой ач холбогдолтой микро элемент олоноор агуулагддаг болох нь тогтоогджээ. Арвайн гурил, хивэг, хөх тарианы гурилаар хийсэн бүтээгдхүүнийг өдөр бүр тогтмол хэрэглэж байвал хоногт хэрэглэх эслэгийнхээ тодорхой хувийг аваад л байна гэсэн үг.
No comments:
Post a Comment